Winkelwagen
Vragen? App 0681 288 085 of bel 085 800 00 30
Klanten geven ons een 9.1 volgens 589 beoordelingen
Onze 5 échte winkels zijn geopend!

Back to school; maar wel met de juiste laptop!

Back to school; maar wel met de juiste laptop!

De zomervakantie moet op veel plaatsen nog beginnen, maar het kan geen kwaad om alvast na te denken over het volgende schooljaar!

auteur:

Herold Velema

datum:

8 juli 2021

leestijd:

4 minuten

Wanneer je voor school of studie op zoek gaat naar een ‘nieuwe’ goedkope laptop, moet je voor jezelf vragen beantwoorden die gaan over een boel belangrijke dingen: de processor, het (werk)geheugen, het formaat, het besturingssysteem en het gewicht van het apparaat.

In je tas

Je neemt je laptop waarschijnlijk dagelijks mee op en neer naar school of opleiding. Het is goed om te checken of het exemplaar dan ook gemakkelijk mee te nemen is in je rugzak of tas. En natuurlijk, of je dan nog plek over hebt voor je andere spullen! Past het allemaal? Daarnaast is het heel handig dat je je oplader thuis kunt laten liggen. Kijk daarom goed naar hoe lang de laptop kan draaien op een volle batterij. Gaat ‘ie lang genoeg mee? Voor wat betreft het scherm is een goede tip om te kiezen voor een laptop met een goede schermresolutie van of hoger. Daar heb je veel plezier van wanneer je verschillende taken tegelijk wilt uitvoeren.

Verzekeren

Voor wat betreft het gebruik. We weten het; je bent natuurlijk hartstikke zuinig op je laptop! Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Vandaar dat het slim kan zijn om voor je laptop een verzekering af te sluiten. Wist je dat dit tegenwoordig ook kan wanneer je een refurbished laptop aanschaft? Je kunt overigens zelf bepalen of je alleen schade en defecten verzekert of daar ook diefstal aan toevoegt. Zo’n verzekering kost je maar een paar euro per maand (afhankelijk van de waarde van het apparaat). Neem jij het risico?

Handig voor erbij

En dan de accessoires! Ook niet geheel onbelangrijk. Thuis werkt het een stuk relaxter met je laptop in een docking station. Je sluit je laptop erop aan en je werkplek ziet er opgeruimd uit, zonder het gekrioel van losse kabels. Een docking station zorgt er daarnaast voor dat je de beschikking hebt over extra usb aansluitingen voor het aansluiten van een extra monitor, een toetsenbord, muis of printer. Vind je het sowieso makkelijker om op je laptop te werken via een extra toetsenbord of muis? Er zijn opvouwbare bluetooth toetsenborden te koop en ook de muis is in mini-formaat verkrijgbaar. Super handig om mee te nemen. Welke accessoires heb jij nodig?

Niet alleen voor huiswerk

Je laptop ga je waarschijnlijk voor nog meer dingen gebruiken dan alleen je school of studie gerelateerde zaken. Wat dacht je van een weekend netflix-bingen of een avondje lekker gamen? Bedenk voordat je een laptop aanschaft hoe belangrijk dit voor jou is; het kan je keuze behoorlijk beïnvloeden! Wat ga jij allemaal met je laptop doen?

Kiezen

Bij computercenter helpen we je graag een selectie te maken uit het grote aanbod. Jij vertelt waarvoor je je laptop nodig hebt; wij hebben een royaal aanbod dat daar perfect op aansluit. Belangrijk om te weten: onze laptops zijn allemaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: ze zijn refurbished! En dat betekent dat ze weliswaar gebruikt zijn, maar absoluut in topconditie verkeren. En… je koopt ze tegen een prijs waar je blij van wordt! Hoeveel geld wil jij besteden?

Vragen, vragen, vragen

Je merkt het; er zijn behoorlijk wat vragen te beantwoorden. En eigenlijk had de allereerste vraag in dit artikel moeten zijn: ga je voor nieuw of voor refurbished? Deze vraag hebben wij al voor je beantwoord; natuurlijk kies je voor het laatste! Want waarom nieuw als er ook een gebruikt alternatief van topkwaliteit voorhanden is? Tot snel bij computercenter!

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • 14 dagen niet goed, geld terug!
  • Nu tijdelijk met 1 jaar garantie
  • Gecontroleerd, getest en gereinigd