Winkelwagen
Vragen? App 0681 288 085 of bel 085 800 00 30
Klanten geven ons een 9.1 volgens 380 beoordelingen
Onze 5 échte winkels zijn geopend!

De handigste accessoires voor uw laptop

De handigste accessoires voor uw laptop

auteur:

Herold Velema

datum:

10 februari 2021

leestijd:

3 minuten

Muizen, muismatten, toetsenborden en docking stations: het zijn vrijwel onmisbare accessoires voor iedereen die met een desk- of laptop werkt.  Wij zetten de handigste voor je op een rijtje. En….goed om te weten: je hoeft ze natuurlijk niet altijd nieuw aan te schaffen. Oók refurbished voldoen deze computertoebehoren prima aan je wensen!

1. Met en zonder staart: de muis

Als meest gebruikte accessoire bij het werken met een computer of laptop staat de muis nog altijd met stip op één. Wat voor jou een goede muis is, is vooral een kwestie van smaak, gebruik en gevoel. Allereerst; kies je voor een bedrade of draadloze computermuis? De laatste geeft je  veel meer bewegingsvrijheid als je aan je computer werkt. Ook het antwoord op de vraag waar je de computer (en dus de muis) voor gebruikt heeft invloed: een gamingmuis met extra knoppen, waardoor de besturing van een spel makkelijker wordt, is overbodige luxe wanneer je geen gamer bent. Daarnaast kan een ergonomische muis handig zijn wanneer je RSI-achtige klachten hebt. Dit type muis zorgt ervoor dat je hand in een andere positie komt te liggen zodat er minder wrijving voor je pols of elleboog ontstaat.

2. Klikken, veren en zelfs scrollen: het toetsenbord

Zonder toetsenbord geen tekst op je scherm. Wist je dat, naast de muis, ook het toetsenbord een heel persoonlijke accessoire is? Bij toetsenborden heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. We beginnen met de soorten toetsen. Er bestaan mechanische en membraan toetsen. Mechanische toetsen (die klikken als je ze indrukt) hoef je niet helemaal in te duwen om een toetsaanslag te krijgen. Hierdoor typ je gemakkelijker en sneller. Handig als je uren moet werken. Bij membraan toetsen moet de toets volledig ingedrukt worden. De toets ligt namelijk onder een verend stuk rubber. Een membraantoetsenbord is voordeliger dan een mechanische variant. Daarnaast bestaan er ook nog ergonomische exemplaren én multimedia toetsenborden. Bij ergonomische toetsenborden is rekening gehouden met ergonomie. Ze zijn bijvoorbeeld voorzien van een polssteun of een toetsenbordindeling waarin geen rechte lijnen zijn gebruikt. Het multimedia toetsenbord helpt je makkelijk muziek en video’s te bedienen. Daarnaast zijn ze vaak uitgevoerd met een mousepad om te navigeren bij een smart tv. Handig scrollen door Netflix dus!

3. Voor regulier tik-en het betere gamingwerk: de muismat

Een muismat, ook wel mousepad genoemd, is een ondersteunend matje waarop je de computermuis kunt bewegen. Ze zijn er van stof, kunststof, glas en aluminium. Met een muismat kun je nauwkeuriger je muis gebruiken.  Dat werkt prettiger em minder belastend. Wist je dat de muismat ook voor gamers een onmisbaar accessoire aan het worden is? De gamingmuismat zorgt voor een fantastische controle en nauwkeurige tracking van je bewegingen. Dat levert je misschien niet meteen de winst op, maar verhoogt wel het spelplezier. Ben je een gamer? Dan is een echte gamingmousepad dus zeker het overwegen waard.

4. Overzichtelijk en handig: het docking station

Een docking station is een handig apparaat voor je laptop. Je sluit je laptop aan op je docking station en je werkplek ziet er opgeruimd uit, zonder het gekrioel van losse kabels. Een docking station zorgt er daarnaast voor dat je de beschikking hebt over extra USB aansluitingen voor het aansluiten van een extra monitor, een toetsenbord, muis of printer. Veel docking stations voorzien je laptop ook meteem van stroom. Er zijn drie soorten docking stations: een laptop-specifiek model, een universeel docking station en een variant met een USB Type-C aansluiting. De laptop-specifieke docking stations zijn speciaal bedoeld voor bepaalde merken. Bijvoorbeeld voor refurbished Lenovo laptops of Dell laptops. Ze hebben een speciale aansluiting die je vast klikt aan de achter- of onderzijde van je laptop. Vervolgens wordt automatisch verbinding gemaakt met het docking station en kun je een monitor of toetsenbord en muis aansluiten. Universele docking stations zijn te gebruiken voor meerdere soorten laptops. De aansluiting verloopt meestal via een USB kabel. Steeds meer nieuwe laptops worden standaard voorzien van een USB-C aansluiting. Daarom komt sinds enkele jaren ook de USB-C laptop docking station meer naar voren. De USB-C aansluiting zorgt voor een (snellere) doorvoer van meer data. In de praktijk komt het erop neer dat je meerdere apparaten en accessoires kunt koppelen aan jouw laptop. USB-C docking stations zijn geschikt voor meerdere merken laptops.

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • 14 dagen niet goed, geld terug!
  • Nu tijdelijk met 1 jaar garantie
  • Gecontroleerd, getest en gereinigd