Winkelwagen
Vragen? App 0681 288 085 of bel 085 800 00 30
Klanten geven ons een 9.1 volgens 564 beoordelingen
Onze 5 échte winkels zijn geopend!

Duurzaam ondernemen: Refurbishing is een wedstrijd!

Duurzaam ondernemen: Refurbishing is een wedstrijd!

‘Wat je niet investeert, hoef je immers ook niet terug te verdienen’

auteur:

Cick Geers

datum:

31 mei 2021

leestijd:

4 minuten

Voor de IT-benodigdheden van hun nieuwe kantoor zochten Edwin Snijders en Gert-Jan Mannak van Kordaat Ondernemen contact met computercenter. Voor de aanschaf van beeldschermen, desktops, printers, muizen, laptops en zelfs mobiele telefoons kozen de ondernemers bewust voor refurbished. ‘Wat je niet investeert, hoef je immers ook niet terug te verdienen’.

Edwin Snijders lacht: ’Natuurlijk spelen de kosten een grote rol, maar de eerlijkheid gebiedt me ook te zeggen dat ik er steeds meer moeite mee krijg dat spullen zomaar afgedankt worden. Hoe vaak koop je nieuw, terwijl je -kijkend naar functionaliteit- heel goed uit zou kunnen met een gebruikt exemplaar?’

Groter pand

Kordaat Ondernemen verhuisde vorig jaar naar een groter pand. Het bedrijf groeide en meer medewerkers moesten een goed geoutilleerde werkplek krijgen. ‘Toen we bij computercenter onze vraag neerlegden, kwamen ze met een oplossing op maat. Ze boden ons een compleet pakket refurbished (computer)apparatuur dat naadloos aansloot bij de vraag die we hadden. Het voordeel is dat computercenter een enorme voorraad heeft; ze hebben altijd wel één of meerdere computers en/of laptops staan die passen bij wat je zoekt. Ook als particulier overigens’.

Doorvragen

Edwin denkt even na en gaat dan verder: ‘De programma’s die we gebruiken zijn voornamelijk webbased, dat vraagt wat anders van een computer dan wanneer je alles lokaal hebt staan. Computercenter wist, door goed door te vragen, onze behoefte goed te inventariseren en ons dus aan te bieden wat we nodig hadden. We hebben uiteindelijk aangeschaft dat paste bij waar we het voor wilden gebruiken. Niets meer en zeker niets minder! Wat wel minder was waren de kosten’, knipoogt de ondernemer.

Kantoorinrichting

Het overstappen naar gebruikte computerapparatuur en -accessoires was voor Edwin geen moeilijke keuze. ‘We gaan sowieso altijd erg bewust om met investeringen en aankopen. Zo bestaat onze kantoorinrichting voor 99% uit hergebruikte items. Een oude vergadertafel bijvoorbeeld. We hebben ‘m opnieuw laten wrappen in onze huisstijl; het is een uniek exemplaar geworden. Of ons koffiemeubel; overgenomen van iemand die ‘m wilde slopen. Ik vind dat zonde; met een kleine aanpassing is veel van wat we dagelijks gebruiken opnieuw in te zetten. Dat scheelt geld en is beter voor het milieu’.

Wedstrijd

Edwin en Gert-Jan zijn overtuigd van het refurbished concept. ‘Ik durf wel te stellen dat we tegenwoordig eerst kijken of we iets hergebruikt kunnen vinden en dan pas op zoek gaan naar nieuw. Het is een soort wedstrijd geworden; wie vindt als eerste een refurbished alternatief? En geloof me als ik zeg dat zo’n alternatief er áltijd is! Een gegarandeerd gewonnen wedstrijd dus!’

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • 14 dagen niet goed, geld terug!
  • Nu tijdelijk met 1 jaar garantie
  • Gecontroleerd, getest en gereinigd