Winkelwagen
Vragen? App 0681 288 085 of bel 085 800 00 30
Klanten geven ons een 9.1 volgens 869 beoordelingen logo refurbished webshop keurmerk
Onze 5 échte winkels zijn geopend!

Kennismaken met je toekomst; Hoogeveen On Stage

Hoogeveen On Stage

Kennismaken met je toekomst; Hoogeveen On Stage

Scholieren doen mee bij computercenter

auteur:

Cick Geers

datum:

25 mei 2022

leestijd:

4 minuten

Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd? Dat was het thema van de vijfde editie van de Beroepenfeesten van VMBO On Stage. Deze worden in vele regio’s in het land gerealiseerd en Hoogeveen doet daar -onder de noemer ‘Hoogeveen On Stage’- aan mee. VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren gaan met elkaar in gesprek over beroep en werkdag, en maken een afspraak voor een Werkbezoek op de Doe Dag. Computercenter zette op de Doe Dag de deuren dan ook wagenwijd open!

Scholieren doen mee bij computercenter

‘We hebben ongeveer 30 leerlingen van het VMBO op bezoek gehad’, vertelt computercenter eigenaar Herold Velema enthousiast. ‘In groepjes van zes konden ze bij ons leren wat laptop refurbishing betekent en wat het vak van laptop reparateur inhoudt’.

Toekomst

Dat niet alleen ‘de jeugd’, maar ook ‘refurbishing’ de toekomst heeft, was voor computercenter de reden om mee te doen aan Hoogeveen On Stage. Refurbished is formeel vertaald het Engelse woord voor ‘gereviseerd’. Gebruikte artikelen die eigenlijk afgeschreven worden, krijgen na controle en reparatie een nieuw leven. Bij computercenter is ‘refurbished’ de basis van het bedrijf. Gebruikte laptops en computers worden, na een grondige check, onderhoud en update, weer klaar gemaakt voor een tweede leven bij een nieuwe eigenaar.

(dit artikel gaat verder onder de foto’s)

Stage

‘Nuttig werk’, volgens Herold. ‘En werk met toekomst. Vandaar dat we het belangrijk vinden om de talenten van de toekomst te laten kennismaken met onze wereld. Een wereld waarin ICT en duurzaamheid samenkomen’. De VMBO-ers reageerden enthousiast en keken geïnteresseerd toe hoe de specialisten van computercenter aan de slag gingen met de computers en refurbished laptops. ‘Ik denk dat we een aantal van hen zeker gaan terugzien voor een stage of later als nieuwe medewerker’, lacht Herold.

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • 14 dagen niet goed, geld terug!
  • Standaard 1 jaar garantie
  • Gecontroleerd, getest en gereinigd