Winkelwagen
Vragen? App 0681 288 085 of bel 085 800 00 30
Klanten geven ons een 9.1 volgens 695 beoordelingen
Onze 5 échte winkels zijn geopend!

Ook duurzaam; je laptop verkopen!

Ook duurzaam; je laptop verkopen!

We bieden een eerlijke inkoopprijs voor je oude computer of laptop omdat we geloven in duurzaamheid en hergebruik.

auteur:

Herold Velema

datum:

11 januari 2022

leestijd:

2 minuten

Dat je met de aanschaf van een gebruikte computer of laptop duurzaam bezig bent, zal vast geen verrassing zijn. Maar het kan natuurlijk ook andersom! Wanneer je zelf toe bent aan een andere laptop of computer, is er in veel gevallen nog wel een werkend exemplaar thuis aanwezig. Die kun je prima verkopen! We leggen graag aan je uit hoe je dat kunt doen.
Het slechte nieuws vertellen we je maar meteen als eerste: rijk ga je er niet van worden! Omdat de techniek in computerland bijna sneller gaat dan het licht, loopt de waarde van een computer ook snel achteruit. Om je een voorbeeldje te geven: wanneer je laptop drie jaar oud is zit de waarde gemiddeld op 30% van de aanschafprijs. Na vijf jaar is je laptop nog maar 10% waard. Deze percentages zijn overigens alleen van toepassing wanneer de computer er nog goed uitziet.

Duurzame daad

Het goede nieuws is dat je door je computer te verkopen een goede en duurzame daad verricht. Je zorgt er namelijk eigenhandig voor dat jouw laptop of computer niet op die al enorme berg elektronisch afval terecht komt! En alleen dat al zou een prima reden zijn om je laptop of pc te verkopen in plaats van weg te gooien.

Verkopen op Marktplaats

Je vraagt je wellicht af aan wie je je oude computer of laptop kunt verkopen. Verkoopsites zoals Marktplaats zijn een prima plek om spulletjes te verkopen, ook als het om computerapparatuur gaat. De keerzijde is de tijd die je erin moet investeren en het feit dat je er misschien helemaal geen zin in hebt om mensen aan de deur te krijgen. En vergeet niet dat een goede Marktplaatsverkoper doorgaans over stevige onderhandelingsvaardigheden moet beschikken. Ook trekt het verkopen van een Apple MacBook vaak vaak ongure types aan.

Let op je gegevens!

Een ander -en eigenlijk veel belangrijker!- aandachtspunt is de data die op je computer staat. Uit ervaring weten we dat je er met ctrl+alt+delete niet komt. Een beetje computernerd haalt al je gegevens zonder al te veel moeite weer boven water! En dat kan tot vervelende situaties leiden, van het lezen en bekijken van persoonlijke documenten tot zelfs het plegen van identiteitsfraude. Toch iets om over na te denken wanneer je wilt voorkomen dat iemand met jouw persoonlijke gegevens aan de haal gaat! Wanneer je na het lezen van het voorgaande denkt: ‘hmmmm… is dit wel wat voor mij?’ Dan is het misschien een idee om je computer toch op een andere manier te verkopen.

Eerlijke prijs

Wat kun je doen? Bij computercenter kijken we met een professioneel oog naar je apparatuur. We bieden een eerlijke inkoopprijs, die we ook gefundeerd aan je toelichten. Omdat we bij computercenter geloven in duurzaamheid en hergebruik, vinden we het belangrijk dat computerapparatuur zo lang mogelijk meegaat. Dat kunnen we alleen realiseren wanneer we eerlijke prijzen hanteren. Zo simpel staan we erin.

Gewist is ook écht gewist

Daarnaast zorgen we ervoor, en daar hadden we het net al over, dat de computer 100% datavrij weer naar een volgende gebruiker gaat. Iedere computer ondergaat bij ons daarnaast altijd de computercenter apk. Net zoals bij een apk voor je auto, nemen we de vitale delen van de computer onder handen en kijken we of alles nog naar behoren werkt. Komen we iets tegen dat aanpassing vraagt, lossen we het op.

Goed bezig!

Dus is het tijd om jouw laptop of computer een tweede leven te gunnen bij een nieuwe eigenaar? Onze medewerkers kijken ernaar uit om je te helpen. Je bent van harte welkom in één van onze winkels. Ook kun je je laptop online aan ons verkopen. En als je er dan toch bent dan kun je je meteen oriënteren op een voor jou nieuwe refurbished laptop of computer. Twee duurzame daden in één bezoek. Goed bezig!

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • 14 dagen niet goed, geld terug!
  • Standaard 1 jaar garantie
  • Gecontroleerd, getest en gereinigd