Winkelwagen
Vragen? App 0681 288 085 of bel 085 800 00 30
Klanten geven ons een 9.1 volgens 869 beoordelingen logo refurbished webshop keurmerk
Onze 5 échte winkels zijn geopend!

Refurbished laptops, de voordelen en nadelen

De voordelen van refurbished laptops

Refurbished laptops, de voordelen en nadelen

In dit artikel gaan we wat uitgebreider in op het refurbishen van laptops en waarom een refurbished laptop voor iedereen een geschikte keuze is.

auteur:

Herold Velema

datum:

28 april 2021

leestijd:

5 minuten

Refurbished laptops; je hoort er overal wel over. Als je simpelweg googelt op een laptop kopen, krijg je veel resultaten met tweedehands aanbiedingen, laptops met gerecyclede onderdelen en nog veel meer. Bij computercenter krijgen we vaak de vraag van klanten wat nou de voordelen van refurbished laptops zijn, en waarom ze voor een refurbished model zouden kiezen.

Vaak hebben mensen een bepaald beeld van refurbished apparaten, en van de winkels die ze verkopen. Refurbished betekent volgens velen namelijk helemaal niet dat de gebruikte laptops ook echt gecontroleerd zijn op schade, maar dat het gewoon een verkapte manier is om tweedehands laptops (van bijvoorbeeld Marktplaats) te verkopen. Klopt dit beeld wel? Wat houdt een refurbished laptop precies in? Wat zijn de voordelen van refurbished laptops? Kopen of niet?

Refurbished laptops in onze winkel

In dit artikel gaan we wat uitgebreider in op het refurbishen van laptops, hoe computercenter dit aan pakt en waarom een refurbished laptop voor iedereen een geschikte keuze kan zijn.

Wat is refurbished nou eigenlijk?

Het woord ‘refurbished’ wordt vaak verkeerd gebruikt. Zo zetten mensen in Marktplaats-advertenties ook wel eens het woord refurbished neer, als ze hun oude laptop hebben afgestoft en een schone Windows-installatie hebben gedaan. Dit is natuurlijk geen voorbeeld van een refurbished product, maar toch ontstaat door dit soort foutjes vaak wat verwarring.

Gecontroleerd, getest en gerepareerd

Bij refurbishing kopen we eerst gebruikte hardware in. Dit kan een inruilactie zijn, of rechtstreeks. Maar in plaats van dat er gewoon een verse installatie van het besturingssysteem wordt gedaan, testen goede computerwinkels de laptop eerst uitgebreid. Zo worden alle onderdelen nauwkeurig gecontroleerd op schade. Alles wat niet naar behoren werkt, wordt gerepareerd of vervangen. Maar ook alle onderdelen die mogelijk knelpunten kunnen worden in de toekomst, laten we niet als een soort tikkende tijdbom in de laptop zitten. Als we dat doen, is het wachten tot u naar de winkel terug komt met uw garantiebon in de hand omdat de laptop ineens niet meer goed werkt. En dat is voor zowel u als voor ons natuurlijk niet wenselijk!

Over garantie gesproken, standaard geven wij op alle aankopen 1 jaar garantie! Dit is zelfs tegen een kleine vergoeding uit te breiden naar 2 jaar. Ook de garantie is dus geen reden om niet te kiezen voor refurbished.

Voordelige refurbished laptop

Nadelen van refurbished laptops

Over het algemeen hebben mensen geen goed beeld van een refurbished laptop kopen. Het woord refurbished klinkt voor veel mensen wat goedkoop aan, een beetje alsof het product een ‘afdankertje’ of ‘tweedehands’ is. Natuurlijk is een refurbished product al een keer eerder gebruikt. Echter kan dit ook gaan om een weekje, wanneer iemand is vergeten om de laptop retour te sturen als ze niet tevreden waren. Ook kunt u een refurbished laptop kopen die al wel heel lang gebruikt is, maar gewoon op een hele voorzichtige manier. In ieder geval weet u één ding zeker – aan het kopen van een refurbished laptop zitten ook een hoop voordelen.

Voordelen van refurbished laptops

Om te beginnen is het altijd fijn om te weten bij uw aankoop, dat uw nieuwe laptop uitgebreid is getest en gecheckt op foutjes voordat u hem in gebruik neemt. Zelfs met een nieuw gekochte laptop is dit meestal niet het geval, want fabricagefouten komen hartstikke vaak voor bij volledig nieuwe laptops. Dit is omdat laptops die net uit de fabriek rollen in principe niet worden gecheckt op fouten, en refurbished laptops bij computercenter wel.

1. Refurbished en met garantie

En wat nou als er toch wel iets ontbreekt aan de refurbished laptop die u bij ons koopt? Als u een defect ontdekt in een van onze refurbished laptops, is dat natuurlijk heel vervelend. Gelukkig kunt u op ons rekenen, want met een jaar garantie op alle refurbished producten die we verkopen bent u altijd zeker van een goede service. Bij het kopen van een tweedehands laptop ergens anders krijgt u geen garantie, maar omdat wij zo vertrouwen op onze refurbishing service durven we al onze klanten gewoon garantie te geven. Daardoor voelt u zich als klant een stuk fijner, en kunnen wij trots zijn op onze klantvriendelijke service!

2. Goedkoper dan nieuw

Naast het verlaagde risico op schade of foutjes, is de prijs ook een belangrijke factor voor u als klant. Een refurbished laptop kopen is veel goedkoper dan een nieuw gekochte laptop, doordat de winstmarge van de fabrikant en de winstmarge van de verkoper beide wegvallen. Alleen de verlaagde waarde van de gebruikte laptop, samen met wat lage refurbishing-kosten, maken deel uit van de prijs die u uiteindelijk betaalt.

3. Beter voor het milieu

In deze tijd misschien nog wel de belangrijkste reden om een refurbished laptop te kopen; het milieu! Iedere dag worden er alleen al in Nederland tienduizenden oude computers, laptops en smartphones weggegooid, terwijl ze best nog een keer gebruikt hadden kunnen worden door iemand anders. Dit is doodzonde, voor onze planeet, maar ook voor de vele producten die we kunnen besparen door te refurbishen.

Overtuig uzelf!

Een refurbished product is dus niet alleen goedkoper, maar ook goed voor het milieu! Koop nu uw refurbished laptop voor de laagste prijs, inclusief garantie en met een prettige, klantgerichte service!

We bieden zelfs een 14 dagen niet goed, geld terug regeling!

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • 14 dagen niet goed, geld terug!
  • Standaard 1 jaar garantie
  • Gecontroleerd, getest en gereinigd