Winkelwagen
Vragen? App 0681 288 085 of bel 085 800 00 30
Klanten geven ons een 9.1 volgens 906 beoordelingen logo refurbished webshop keurmerk
Onze 5 échte winkels zijn geopend!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een tweedehands laptop?

Waar moet je op letten bij de aankoop van een tweedehands laptop?

Hoe kunt u dan zeker weten dat de laptop betrouwbaar is? In deze blog geven we een aantal handige tips waar u op moet letten bij het kopen van een tweedehands laptop.

auteur:

Herold Velema

datum:

14 juli 2022

leestijd:

3 minuten

Een laptop tweedehands kopen heeft veel voordelen. Deze laptops zijn bijvoorbeeld veel goedkoper dan een nieuwe laptop kopen uit de winkel én op een refurbished laptop heb je garantie. Helaas is niet iedere verkoper op Marktplaats betrouwbaar, en sommige laptops zijn nou eenmaal niet gemaakt om erg lang mee te gaan. Hoe kunt u dan zeker weten dat de laptop betrouwbaar is? In deze blog geven we een aantal handige tips waar u op moet letten bij het kopen van een tweedehands laptop.

1. Garantie

Is een laptop minder dan twee jaar oud? Dan heeft hij vaak nog garantie. De vorige eigenaar weet dit misschien niet, maar het is handig om dit even na te vragen. Fabrieksgarantie is namelijk niet gebonden aan de huidige eigenaar, maar aan het unieke product. Zo kunt u dus gebruik maken van fabrieksgarantie – zelfs als u de laptop niet zelf gekocht heeft.

2. Refurbished of niet?

Een tweedehands laptop kan op meerdere manieren worden gepresenteerd: refurbished of gewoon gebruikt. Refurbishing betekent dat de laptop wordt gecontroleerd op mogelijke problemen, zoals een kapot scherm of toetsen die niet meer lekker werken. Als er iets niet in de haak is, wordt de laptop bij refurbishing eerst in goede staat gebracht door middel van reparaties en eventueel een onderdeel vervangen.

Het voordeel van een refurbished laptop is bijvoorbeeld dat je garantie krijgt op de aankoop. Wij geven zelfs 2 jaar garantie op een aankoop! Dit is omdat de verkoper door het uitgebreide refurbishing-proces zeker weet dat de laptop in een goede staat verkeert. Er wordt gekeken naar typische problemen bij een oudere laptop, zoals batterijduur en de staat van het toetsenbord, maar ook onderliggende factoren. Een refurbished laptop is vaak een betere deal dan een gewone tweedehands goedkope laptop kopen, door dat extra beetje zekerheid dat u krijgt.

3. Besturingssysteem

Bij een laptop is het besturingssysteem bepalend voor wat u de komende tijd met het apparaat kunt doen. Een tweedehands laptop met Windows 7 of 8 is geen goede deal anno 2022 – een gratis upgrade is niet vanzelfsprekend en met oudere besturingssystemen wordt de functionaliteit vaak beperkt. Windows 10 of 11 is hier de aanbevolen standaard.

4. Particulier of bedrijf

Particuliere verkopers zijn meestal betrouwbaar, maar zekerheid heeft u niet. Als u van een particulier koopt, zorg er dan voor dat u de laptop even kunt testen voor u hem definitief overneemt. Als dit niet mogelijk is kan een teleurstelling om de hoek liggen, en bij particuliere verkopers kan het proces erg ingewikkeld zijn om de kosten te achterhalen. Daar zit niemand op te wachten! Bedrijven zijn makkelijker aansprakelijk te stellen en zullen – al is het alleen om hun reputatie hoog te houden – garant staan voor de laptop.

(artikel gaat verder onder de foto’s)

5. Betrouwbaarheid

Een gestolen laptop kopen? Niet doen! Kijk goed naar de advertentie op Marktplaats en de beoordelingen die de verkoper heeft gekregen. Iets niet in de haak? Neem dan geen risico’s. Het oude gezegde luidt “Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat vaak ook.” Zeker de tweedehands laptopmarkt is een berucht doelwit voor oplichters.

Wij staan voor je klaar

Al met al is het kopen van een tweedehands laptop vaak best wat gedoe. Geld besparen door een refurbished laptop te kopen is een veiligere optie. Bij computercenter kunt u rekenen op 2 jaar garantie en twee weken bedenktijd. Onze experts hebben alles tot in de kleinste details nagekeken. Zo bespaart u enorm op uw laptop, maar krijgt u alle voordelen van een nieuw product en zit u nergens aan vast.

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • 14 dagen niet goed, geld terug!
  • Standaard 1 jaar garantie
  • Gecontroleerd, getest en gereinigd