Winkelwagen
Vragen? App 0681 288 085 of bel 085 800 00 30
Klanten geven ons een 9.1 volgens 628 beoordelingen
Onze 5 échte winkels zijn geopend!

Wanneer is uw laptop aan onderhoud toe?

Wanneer is uw laptop aan onderhoud toe?

Hoe vaak laptop onderhoud nodig is, dat ligt natuurlijk deels aan hoe vaak de laptop wordt gebruikt. Als uw laptop al een tijdje mee gaat, dan kan het verstandig zijn onderhoud te laten doen.

auteur:

Herold Velema

datum:

23 september 2021

leestijd:

3 minuten

Een laptop is een ontzettend belangrijk deel van onze huidige maatschappij. Het is steeds lastiger om zonder een laptop te leven, omdat alles tegenwoordig al digitaal verloopt, van school tot werk, tot dingen als belasting regelen en verzekeraars. Om al deze redenen wilt u natuurlijk niet zonder uw laptop komen te zitten. Als uw laptop al een tijdje mee gaat, dan kan het zijn dat hij soms haperingen vertoont en een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Ook de batterij wordt na lang gebruik minder, waardoor de laptop steeds sneller en vaker in het stopcontact moet, en ook de prestaties van de harde schijf lopen wat af. U krijgt het idee dat uw laptop aan vervanging toe is, of u denkt dat het tijd is voor een opknapbeurt. Klopt dit eigenlijk wel? Hoe vaak moet een laptop onderhouden worden?

Wanneer heeft een laptop onderhoud nodig?

Hoe vaak laptop onderhoud nodig is, dat ligt natuurlijk deels aan hoe vaak de laptop wordt gebruikt. Een beetje een goede laptop zal niet jaarlijks aan onderhoud toe zijn, omdat hij is gemaakt om lang mee te gaan. Maar als een laptop bijvoorbeeld iedere dag op kantoor van 9 tot 5 wordt gebruikt, dan zal een onderhoudsbeurt eerder op zijn plaats zijn dan bij een thuislaptop die alleen een paar keer per week aan gaat om een Netflix serie op te kijken, om maar een voorbeeld te noemen. Wanneer laptop onderhoud echt nodig is, is als de batterij bijvoorbeeld nog maar de helft zo lang mee gaat als toen de laptop net nieuw was. Ook als de prestaties van de laptop sterk afnemen kan laptop onderhoud een goed idee zijn.

Onderhoud aan de batterij

Wat valt er dan zo al te onderhouden aan een laptop? Natuurlijk kan een laptop een flinke boost krijgen in de gebruiksduur als de accu wordt vervangen. Door een nieuwe batterij in de laptop te stoppen, krijgt u een laptop die qua batterij weer ‘als nieuw’ aan voelt. Laptop onderhoud aan de accu kan dus erg voordelig zijn voor uw laptop, zeker aangezien het zelfs de prestaties van de laptop positief kan beïnvloeden!

Hoe voorkom je een trage laptop?

Naast de batterij, kan het ook zijn dat uw laptop erg traag wordt. Een trage laptop kan zowel hardware- als softwarematige oorzaken hebben. De gevolgen zijn in ieder geval niet goed voor bijvoorbeeld uw workflow. Precies om deze reden kiezen veel mensen ervoor om hun laptop even te laten nakijken door professionals. Wanneer er bijvoorbeeld nog een ouderwetse draaiende hardeschijf in uw laptop zit kan deze vervangen worden door een SSD schijf. Het laden van programma’s en het opstarten gaan daardoor wel 10x sneller.

Ook stof kan een oorzaak zijn voor een trage laptop. De ventilatoren raken daardoor verstopt en de laptop kan warmte niet goed kwijt. Daardoor wordt deze steeds trager en kan zelfs helemaal kapot gaan.

Hoe vaak laptop onderhoud nodig is verschilt per situatie, maar mocht uw laptop niet meer helemaal de oude zijn, raden we u sterk aan om even langs te gaan bij een van onze vestigingen en te vragen om een vrijblijvend advies voor hoe uw laptop verbeterd kan worden. Dit kan op de korte termijn zorgen voor meer efficiëntie uit de laptop, en het kan er voor zorgen dat de laptop misschien wel een jaar langer mee gaat. Zo hoeft u nog een tijdje geen nieuwe laptop te kopen, wat een hele hoop geld bespaart!

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • 14 dagen niet goed, geld terug!
  • Nu tijdelijk met 1 jaar garantie
  • Gecontroleerd, getest en gereinigd