Winkelwagen
Vragen? App 0681 288 085 of bel 085 800 00 30
Klanten geven ons een 9.1 volgens 628 beoordelingen
Onze 5 échte winkels zijn geopend!

Wat is het verschil tussen een laptop en een Chromebook?

Wat is het verschil tussen een laptop en een Chromebook?

Chromebooks. Je hoort er steeds vaker wat over. Wat zijn ze nou eigenlijk? We leggen het even voor u uit.

auteur:

Herold Velema

datum:

17 september 2021

leestijd:

3 minuten

Chromebooks. Je hoort er steeds vaker wat over. Wat zijn ze nou eigenlijk? het gebruik van een Chromebook, en zitten er verschillen in de individuele producten? Wanneer kun je beter een refurbished Chromebook kopen, en in welk geval ben je beter uit met een standaard laptop kopen? Deze vragen en verwarringen leggen we even voor u uit, zodat u straks wat beter weet wat u het beste kunt kiezen!

Wat is een Chromebook?

Een Chromebook is een soort laptop dat niet op Windows of MacOS draait, maar op het relatief nieuwe ChromeOS. ChromeOS is gebaseerd op de webbrowser Chrome, waar u ongetwijfeld wel eens van heeft gehoord. Dit OS, of te wel Operating System, is vooral bedoeld om goed samen te werken met het ecosysteem van Google. Denk hier bij aan Google Docs, Google Sheets, Google Drive en nog veel meer van dit soort diensten. Het besturingssysteem ChromeOS integreert al deze apps perfect in het systeem, waardoor de workflow erg makkelijk is.

Wat kan je met een Chromebook?

Een Chromebook is voornamelijk gericht op studenten. Chromebooks zijn relatief goedkoop en bieden alles wat een gemiddelde student nodig heeft. Zo kunt u prima notities maken op een Chromebook, maar ook op internet browsen, video’s kijken en PowerPoint presentaties maken of doornemen. Naast studie doeleinden is een Chromebook ook prima te gebruiken voor zakelijke toepassingen. Doordat het Google systeem zo goed is geïntegreerd in een Chromebook is het makkelijk om bijvoorbeeld documenten met elkaar te delen, schoonmaakroosters te verwerken, e-mails te sturen of video meetings te organiseren met collega’s.

Verschil laptop en Chromebook

Een laptop of Chromebook kopen voor het aanstaande studiejaar? De keuze tussen een refurbished laptop of Chromebook lijkt eerst heel verwarrend. Het is belangrijk om te weten dat een Chromebook over het algemeen minder programma’s ondersteunt dan een traditionele Windows laptop (of MacBook). Zo zijn programma’s als Photoshop en andere Adobe toepassingen niet beschikbaar op Chrome OS. Ook krachtige video editing software ontbreekt op Chromebooks, aangezien ze vooral gericht zijn op lichte gebruikers als studenten of kantoor medewerkers. Windows programma’s draaien over het algemeen niet op Chrome OS, maar simpele apps als Netflix en Spotify dan weer wel.

Laptop of Chromebook kopen?

De keuze voor een Chromebook is alleen verstandig als u echt niet van plan bent om iets anders te doen dan notities maken, op het internet surfen en professionele toepassingen te gebruiken. Denk hierbij aan Google Sheets of Google Docs, die in principe hetzelfde doen als Microsoft Excel en Word. Ook draaien ongeveer alle Android apps op een Chromebook, zoals bijvoorbeeld Evernote. Zo kun je je notities bijhouden en alles doen wat je op je telefoon kan, maar dan op een groter scherm. Een Chromebook kan vaak erg voordelig zijn in vergelijking met een Windows laptop, zeker als het gaat om een refurbished Chromebook aanbieding. Maar wilt u liever zo veel mogelijk programma’s kunnen draaien op uw laptop? Dan is het misschien een goed idee om wat verder te kijken dan Chromebooks!

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • 14 dagen niet goed, geld terug!
  • Nu tijdelijk met 1 jaar garantie
  • Gecontroleerd, getest en gereinigd