Winkelwagen
Vragen? App 0681 288 085 of bel 085 800 00 30
Klanten geven ons een 9.1 volgens 484 beoordelingen
Onze 5 échte winkels zijn geopend!

Wat is mijn computer nog waard?

Wat is mijn computer nog waard?

auteur:

Herold Velema

datum:

31 augustus 2020

leestijd:

3 minuten

De aanschaf van een nieuwe laptop of desktop is vaak een behoorlijke aanslag op iemands portemonnee. En we zijn er maar eerlijk over: de techniek gaat zó snel dat er al weer wat nieuws op de markt is, voordat je goed en wel gewend bent aan je nieuwe computer. Dat maakt dat de afschrijving op computers snel gaat. De vuistregel is dat een dergelijk apparaat na vijf jaar nog maar 10% waard is van de oorspronkelijke aanschafwaarde. Maar dat betekent zeker niet dat je je computer bij het grofvuil kunt zetten; een computer is, mits in goede conditie, echt nog prima te verkopen! Aan ons bijvoorbeeld!

Dagwaarde

Reken jezelf niet rijk. Zoals we al schreven loopt de waarde van een computer snel achteruit. Na het derde jaar zit de waarde op 15% van de aanschaf, in het vijfde jaar is dat 10% geworden. En dan moet de computer er nog wel goed uitzien. Scherm kapot? Ontbrekende toetsen of een deuk in de kast? De waarde is dan nagenoeg nul.

Onze tip: wil je zeker weten wat de waarde van je computer is? Bij computercenter ben je altijd welkom voor een gratis waardebepaling! Dat geldt overigens ook voor computer(spullen) uit de jaren 80 en 90; daar zit vaak meer geld in dat je denkt!

Aan wie verkoop je een oude computer?

Marktplaats is een prima plek om spullen te verkopen, ook als het om een enkele laptop gaat. Realiseer je wel dat je er tijd in moet investeren, waarschijnlijk stevig in je schoenen moet staan als het op onderhandelen aankomt én er zin in moet hebben om Jan en alleman aan de deur te krijgen. En vergeet niet dat je je computer zonder data moet verkopen! Je wilt immers niet dat een handige Harry met jouw persoonlijke gegevens aan de haal gaat. Geloof ons, met alleen ctrl+alt+delete ben je er niet. Een beetje computernerd haalt al je gegevens zonder al te veel moeite weer tevoorschijn.

Als bedrijf afgeschreven computers verkopen

Heb je bedrijfsmatig meerdere computers die je wilt verkopen? Bijvoorbeeld omdat je zakelijk investeert in nieuwe exemplaren? Dan lijkt het misschien interessant om de oude apparaten voor een zacht prijsje over te doen aan je medewerkers. Ook hier geldt dat de gegevens op de computers deugdelijk verwijderd moeten worden. Daarnaast speelt garantie een rol. Omdat je bedrijfsmatig verkoopt ben je wettelijk verplicht garantie op de spullen te geven. We kunnen ons voorstellen dat je daar niet op zit te wachten.

Wat kunnen wij voor u doen?

Bij computercenter kijken we met een professioneel oog naar je apparatuur. We bieden een eerlijke inkoopprijs, die we ook gefundeerd kunnen toelichten. Omdat we bij computercenter geloven in duurzaamheid en hergebruik, vinden we het belangrijk dat computerapparatuur zo lang mogelijk meegaat. Dat kunnen we alleen realiseren wanneer we eerlijke prijzen hanteren.

Gecontroleerd, getest en gereinigd

Daarnaast zorgen we ervoor, en dat is minstens zo belangrijk, dat de computer 100% datavrij weer naar een volgende gebruiker gaat. Iedere computer ondergaat bij ons dan ook altijd de computercenter APK. Net zoals bij een APK voor je auto, nemen we de vitale delen van de computer onder handen en kijken we of alles nog naar behoren werkt. Komen we iets tegen dat aanpassing vraagt, lossen we het op.

Tot slot installeren we de nieuwste software. Op die manier kunnen we een gebruikte (wij noemen dat ‘refurbished’) computer met een gerust hart weer verkopen aan een nieuwe eigenaar

Uw computer verkopen?

Wilt u een computer verkopen of bent u op zoek naar een goede gebruikte computer? U bent van harte welkom in één van onze vestigingen! Of u kunt online uw computer aan ons verkopen.

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • 14 dagen niet goed, geld terug!
  • Nu tijdelijk met 1 jaar garantie
  • Gecontroleerd, getest en gereinigd