Winkelwagen
Vragen? App 0681 288 085 of bel 085 800 00 30
Klanten geven ons een 9.1 volgens 609 beoordelingen
Onze 5 échte winkels zijn geopend!

Refurbished: Wat is het?

Refurbished: Wat is het? We leggen het uit!

Op (bijna) alles wat je in onze winkel vindt, of op onze website ziet, is het label ‘refurbished’ van toepassing. Dus; we leggen gewoon nog een keertje uit wat refurbished betekent.

auteur:

Herold Velema

datum:

8 september 2021

leestijd:

3 minuten

Op (bijna) alles wat je in onze winkel vindt, of op onze website ziet, is het label ‘refurbished’ van toepassing. De één noemt het ‘hergebruikt’, de ander zegt ‘tweedehands’ en nummer drie vertaalt het als ‘duurzaam’. Alle drie de omschrijvingen raken de term refurbished een beetje, maar zijn het toch ook niet helemaal. Dus; we leggen gewoon nog een keertje uit wat refurbished betekent wanneer je bij ons een computer of laptop koopt. Refurbished door de ogen van computercenter. Here we go!

Refurbished is formeel vertaald het Engelse woord voor ‘gereviseerd’. Gebruikte artikelen die eigenlijk afgeschreven worden, krijgen na controle en reparatie een nieuw leven. Bij computercenter is ‘refurbished’ de basis van ons bestaan. We zeggen niet voor niets: ‘Waarom nieuw als er ook een gebruikt alternatief van topkwaliteit voorhanden is?’ Wij weten inmiddels namelijk uit ervaring dat hergebruik duurzaam en gunstig geprijsd is. Voor de consument is daarmee een computer uit een hoger zakelijk segment veel makkelijker bereikbaar.

Hogere segment

Bij computercenter kopen we voornamelijk zakelijke modellen uit het hogere segment in. Grote bedrijven vervangen hun laptops en pc’s sneller dan de consument dat doorgaans doet. We hebben het dan over apparaten die nog te nieuw zijn om te vernietigen. Vaak staat er nog wel behoorlijk veel data op dergelijke machines. Data waarvan het bedrijf natuurlijk niet wil dat het op straat komt te liggen. Computercenter verwijdert veilig alle data, schoont de computers helemaal op en voert eventueel reparaties uit. De computers worden daarna voorzien van een Windowsinstallatie en de nieuwste updates. Na een driedubbele check vinden deze laptops en computers vervolgens hun weg naar onze winkels en webshop.

Binnen het budget

Bij refurbished snijdt het mes dus aan twee kanten! Voor de bedrijven en instellingen waarvan computercenter de computers overneemt is deze service een geruststellende gedachte. Zij ontvangen een goede inkoopprijs en zijn er zeker van dat de privacygevoelige data op een veilige manier wordt verwijderd. Hun computer krijgt een tweede leven. Voor de consument die de refurbished computer vervolgens koopt zijn de voordelen ook groot. Ineens komt zo’n luxe computer (zakelijke modellen hebben vaak meer te bieden), binnen het bereik en budget van een particulier. Daar kun je dus nog jaren plezier van hebben. Ook over de garantie hoef je je bij een refurbished computer geen zorgen te maken. Bij computercenter hebben alle refurbished computers minimaal 1 jaar volledige garantie. Daarnaast kun je een refurbished computer of refurbished laptop ook verzekeren.

E-afval

Refurbished is dus goed voor je portemonnee! Maar ook in het kader van duurzaamheid zou je absoluut eens naar refurbished kunnen kijken wanneer je op zoek bent naar een nieuwe laptop of pc. Uit een onderzoek (2019) blijkt dat slechts 20% van het elektronisch afval (waaronder computers) wordt gerecycled. Dat maakt dat e-afval de snelst groeiende afvalstroom ter wereld aan het worden is. Door in te zetten op het hergebruik van computers kunnen we die groei terugdringen! En ook dát is toch al een mooie reden om voor refurbished te gaan?

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • 14 dagen niet goed, geld terug!
  • Nu tijdelijk met 1 jaar garantie
  • Gecontroleerd, getest en gereinigd