Winkelwagen
Vragen? App 0681 288 085 of bel 085 800 00 30
Klanten geven ons een 9.1 volgens 811 beoordelingen
Onze 5 échte winkels zijn geopend!

Wat te doen als uw laptop accu niet meer oplaadt?

Wat te doen als de laptop accu niet meer oplaadt?

Een laptop accu is een belangrijk onderdeel van een laptop, die er voor zorgt dat je je apparaat in principe overal kunt gebruiken. Wat te doen als deze niet meer werkt?

auteur:

Herold Velema

datum:

24 april 2022

leestijd:

2 minuten

Een laptop accu is een belangrijk onderdeel van een laptop, die er voor zorgt dat je je apparaat in principe overal kunt gebruiken. Maar het komt helaas vaak voor dat een accu niet meer goed werkt. Vaak is hierbij het geval dat de accu niet goed meer op laadt, of dat hij soms uit valt terwijl hij nog vol zou moeten zitten. Hoe komt dit, en wat kunt u hier zelf aan doen om het op te lossen? Daar helpen we u bij computercenter graag bij.

Laptop accu kapot – dit zijn de mogelijke oorzaken

Bij een kapotte laptop accu kunnen er meerdere oorzaken zitten achter het defect. Laptop accu’s zijn eigenlijk gewoon hele grote lithium batterijen, en net als een batterij kan een laptop niet oneindig worden opgeladen. Net als elk gebruiksvoorwerp slijt een accu dus. En hoe ouder de laptop (en dus de accu) is, hoe minder lang de accu mee kan gaan. Dat komt doordat een accu niet voor de volle 100% opgeladen kan worden – voor elke keer dat de accu helemaal leeg of helemaal vol gaat, gaat er een heel klein beetje capaciteit verloren.

Help mijn laptop valt uit!

Als een laptop accu uit valt terwijl hij niet leeg zou moeten zijn, komt dit meestal door de batterij indicatie. Er zit altijd een heel klein apparaatje bij een laptop accu die meet hoe veel energie er nog over is. Maar als deze op een of andere manier defect raakt, weet de laptop dus zelf niet hoeveel energie er nog over is. Daardoor ‘denkt’ de laptop dat hij nog een uur kan draaien – tot hij plots ineens geen energie meer heeft. Dit is te kenmerken doordat de laptop niet rustig aan af sluit via het systeem – de ventilatoren stoppen meteen met draaien, het scherm valt meteen uit en de laptop doet – totdat u hem oplaadt – helemaal niets meer.

Laptop accu laadt niet meer op – wat te doen?

Als uw laptop accu niet meer op laadt, kan dit in ieder geval komen doordat de oplader niet meer werkt. Pas op: probeer nooit zomaar een oplader van een andere laptop te gebruiken – het verschil in wattage kan fataal zijn voor de batterij! Een andere reden kan zijn dat de accu zelf niet meer werkt. Dit kunt u testen door de accu (waar mogelijk) te verwijderen. Sluit uw laptop hiervoor helemaal af, haal de stekker er uit en verwijder dan pas de batterij. Doe nu de oplader weer in de laptop zonder dat de batterij er in zit – als de laptop nu wel aan gaat, betekent dit dat de accu zelf niet meer werkt.

De accu laten repareren of vervangen

Als u niet weet wat er mankeert en u alles al heeft geprobeerd om hem aan de praat te krijgen, dan is een reparatie of vervanging van uw laptop accu waarschijnlijk de enige oplossing. Bij computercenter vervangen we met liefde de accu van uw laptop. Dit doen we voor een lage serviceprijs. Laptop accu vervangen? Kom dan gerust eens langs bij een van onze winkels! Wij kunnen uw laptop weer net zo lang mee laten gaan als toen u hem net had gekocht!

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • 14 dagen niet goed, geld terug!
  • Standaard 1 jaar garantie
  • Gecontroleerd, getest en gereinigd