Winkelwagen
Vragen? App 0681 288 085 of bel 085 800 00 30
Klanten geven ons een 9.1 volgens 869 beoordelingen logo refurbished webshop keurmerk
Onze 5 échte winkels zijn geopend!

Water over laptop; eerste hulp bij waterschade

Water over laptop; eerste hulp bij waterschade!

Een ongelukje zit in een klein hoekje en kan de beste overkomen! In deze blog geven we handige tips wat te doen bij waterschade aan uw laptop.

auteur:

Herold Velema

datum:

10 juni 2022

leestijd:

3 minuten

Je hebt het misschien zelf al een keertje meegemaakt of kent vast iemand die het is overkomen: water (of een andere vloeistof) over je laptop. Echt zo’n gevalletje van een ongeluk in een klein hoekje. Het kan de beste overkomen. En… het hoeft niet altijd het einde van je laptop te betekenen; kom in actie en volg onderstaande stappen.

1. Zet de laptop uit

Voorkom kortsluiting en zet als eerste direct je laptop uit; dat gaat het snelst door de aan/uit knop ingedrukt te houden. In de meeste gevallen wordt van documenten en andere bestanden automatisch een herstelbestand gemaakt zodat je niet al je werk kwijt bent wanneer je de laptop weer opstart.

2. Alle kabels eruit

Daarna is het zaak dat je alle kabels verwijdert: stroomkabel, bedrade muis en andere USB-kabels. Vergeet ook eventuele bluetooth/usb ontvangers voor een draadloos toetsenbord of muis niet.

3. Afdrogen

Droog de laptop vervolgens voorzichtig af met een zachte doek en plaats hem daarna op de zijkant zodat het water er uit kan lopen.

4. Heb geduld (én een hele belangrijke)

Qua actie is dit zo’n beetje alles wat je kunt doen. Hierna is het een kwestie van geduld. Laat de laptop minimaal één dag goed drogen. Het liefst nog wat langer. En we zeggen het maar even voor de zekerheid: net zoals bij een mobiele telefoon, heeft het leggen van je laptop in een bak met rijst geen zin. Hoe graag we dit fabeltje ook zouden willen geloven; rijst is niet in staat om water uit een toestel te zuigen.

(artikel gaat verder onder de foto’s)

Geluksvogel

Probeer na 24 of 48 uur je apparaat weer aan te zetten. Maar we zijn er eerlijk over: je bent een geluksvogel als je laptop, na het halen van een nat pak, volledig ongeschonden weer opstart. Gaat je laptop aan? Maak dan als eerste een back-up van al je bestanden. Omdat we vaak zien dat de binnenzijde van een computer na waterschade toch averij oploopt, kan het zijn dat het apparaat na een paar dagen goed functioneren toch ineens de geest geeft.

Wij staan voor je klaar

Start de laptop niet op of wil je je laptop voor alle zekerheid toch laten checken? Onze reparatie monteurs staan voor je klaar om mee te kijken.

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • 14 dagen niet goed, geld terug!
  • Standaard 1 jaar garantie
  • Gecontroleerd, getest en gereinigd