Winkelwagen
Vragen? App 0681 288 085 of bel 085 800 00 30
Klanten geven ons een 9.1 volgens 504 beoordelingen
Onze 5 échte winkels zijn geopend!

Welke refurbished laptop past bij mij?

Welke refurbished laptop past bij mij?

Wij geven wat handige tips om te helpen om een keuze te maken

auteur:

Herold Velema

datum:

26 april 2021

leestijd:

4 minuten

Bij de aanschaf van een nieuwe laptop ga je niet over één nacht ijs. Ook al kies je voor het voordeel van een refurbished laptop of refurbished computer, het kopen van een laptop gaat niet over een paar euro. Vandaar dat we je graag een paar tips aan de hand doen. Tips die je kunnen helpen bij de keuze die je gaat maken.

Tip 1: Refurbished is een goed alternatief voor nieuw

Voor ons is er eigenlijk geen andere mogelijkheid, maar wij kijken dan ook al een tijdje door een duurzame bril. We kunnen ons echter voorstellen dat je eerst de afweging maakt of je voor een nieuwe of een refurbished laptop gaat. Het refurbishen en opnieuw inzetten van apparatuur, of het recyclen en het hergebruiken van de grondstoffen is een goed en duurzaam alternatief. Een refurbished product is net als een tweedehands product al eerder gebruikt. Toch zit er wel degelijk verschil tussen beide producten. Refurbished producten worden nagelopen en gecontroleerd op kwaliteit en functioneren. Indien nodig worden onderdelen vervangen of gerepareerd zodat het apparaat weer naar behoren functioneert. Als we zo vrij mogen zijn om je een beetje te beïnvloeden: kijk dus ook eens serieus naar refurbished! En, het is goed om te weten dat die afweging heel veel invloed heeft op tip 2!

Tip 2: Stel jezelf een budget

Bedenk vooraf hoeveel geld je voor een laptop wilt uitgeven en beperk je tot dat budget. Vind je het lastig om binnen je budget te blijven? Spreek dan met jezelf af dat je alleen gaat selecteren op bedragen die tot 10% onder jouw budget vallen. Stel je wilt € 500,= uitgeven. Kijk dan naar laptops die maximaal € 450,= kosten en/of noem dit bedrag bij de verkoper als maximumbedrag dat je wilt uitgeven. Zit er toch eentje tussen die helemaal aansluit bij je wensen en de kosten daarvan zijn € 475,= dan is dat nog steeds binnen je budget. Je zult zien dat je makkelijker binnen je oorspronkelijke budget blijft. Je houdt jezelf een beetje voor de gek, maar het helpt wel!

Tip 3: Inventariseer je voorkeuren

Heb je een voorkeur voor een besturingssysteem? Als je een echte Macbook-addict bent, dan maakt dat de selectie al meteen fors kleiner (en je budget waarschijnlijk hoger 😊). Datzelfde geldt ook voor het merk van je toekomstige laptop. Ben je niet gebonden aan Apple, dan zijn er een heleboel andere merken waar je een keuze uit kunt maken.

Tip 4: Denk na over het formaat laptop

Deze tip heeft alles te maken met waarvoor en op welke plek je je laptop wilt gaan gebruiken. Ben je gamer? Dan zit je waarschijnlijk niet te wachten op een miniformaat. Werk je veel in de trein, dan misschien juist weer wel.  Ben je veel onderweg of krijgt de laptop een vaste plek? Ga je alleen internetten en wat mailtjes versturen of moet je zware 3D-modellen kunnen draaien? Denk hier van tevoren goed over na; het maakt de selectie een stuk duidelijker!

Tip 5: Vraag advies wanneer je er niet uitkomt

Natuurlijk kun je prima online een (refurbished) laptop aanschaffen. Zeker wanneer je precies voor ogen hebt waar je naar op zoek bent. Maar weet dat je altijd welkom bent in één van onze winkels. Onze medewerkers helpen je graag. Ze kunnen het aanbod voor je filteren en ervoor zorgen dat je alleen een keuze hoeft te maken uit de laptops die echt bij je passen. Want die keuze, die maak je natuurlijk zelf!

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • 14 dagen niet goed, geld terug!
  • Nu tijdelijk met 1 jaar garantie
  • Gecontroleerd, getest en gereinigd