Winkelwagen
Vragen? App 0681 288 085 of bel 085 800 00 30
Klanten geven ons een 9.1 volgens 869 beoordelingen logo refurbished webshop keurmerk
Onze 5 échte winkels zijn geopend!

Werken bij computercenter: refurbished verovert de zakelijke markt

zakelijke refurbished laptops

Werken bij computercenter: refurbished verovert de zakelijke markt

Wie denkt dat het gebruik van refurbished computers typisch iets is voor particulieren, moet vooral even doorlezen. De opmars van refurbished laptops, desktops en accessoires voor de zakelijke markt is namelijk ingezet!

auteur:

Cick Geers

datum:

27 mei 2022

leestijd:

3 minuten

Steeds meer ondernemers zetten in op hergebruik: enerzijds door gebruikte apparatuur aan te schaffen, anderzijds door hun gebruikte apparatuur te verkopen en een tweede leven te geven. Nikki Veldman is accountmanager zakelijke markt bij computercenter en helpt bedrijven bij het duurzaam gebruiken van ICT-hardware.

‘Computercenter ondersteunt al vele jaren bedrijven bij een duurzame inzet van ICT apparatuur. Dit zakelijke onderdeel van ons bedrijf was lange tijd minder in the picture dan onze webshop en winkels. Maar, we zien nu een verandering in de zakelijke markt. En dat is een mooie en vooral duurzame ontwikkeling’, vertelt Nikki. ‘Duurzaam ICT-beleid gaat overigens verder dan alleen maar het verkopen van je computers of het bij aankoop overwegen van een refurbished apparaat. We helpen organisaties op basis van life cycle thinking duurzamer om te gaan met ICT hardware. Dat kan door preventie, refurbishen en in uiterste gevallen recycling’.

Streven naar circulair gebruik

Nikki ondersteunt bedrijven met kennis en advies bij zowel aanschaf, onderhoud als uitfasering. ‘In de praktijk betekent dit dat we dergelijke bedrijven volledig ontzorgen op dit gebied. We adviseren bij aanbestedingen, we leveren refurbished hardware en voeren daarnaast preventief onderhoud en upgrades uit’. Een ander aspect van de zakelijke dienstverlening van computercenter bestaat uit de zorg voor het duurzaam hergebruiken van bestaande (afgeschreven) ICT apparatuur. Nikki legt uit: ‘Hierin zorgen we voor een totaaloplossing waar het bedrijf verder geen omkijken meer naar heeft. Apparatuur wordt door ons opgehaald, de data wordt zorgvuldig en permanent verwijderd (eventueel met certificaten), vervolgens refurbishen wij de apparatuur en zorgen we voor een duurzaam hergebruik. Door bij aankoop een plan op te stellen kan er duurzaam worden omgegaan met de hardware gedurende de complete levenscyclus. We sluiten aan bij organisaties die streven naar een circulair gebruik van IT hardware en bewust willen omgaan met mens en milieu; bedrijven die duurzaamheid meenemen in hun beleid.’

(artikel gaat verder onder de foto’s)

Duurzaam ICT beleid

Computercenter helpt bedrijven door bijvoorbeeld als partner aan te schuiven bij aanbestedingen en selectieprocedures van hardware. Samen met de inkopende partij worden de wensen en eisen van de hardware in kaart gebracht. ‘Op basis van life cycle thinking schrijven we een adviesrapport. In ons adviesrapport belichten we verschillende duurzaamheidsaspecten, zoals de reparatiemogelijkheden, de verwachte economische levensduur en mogelijkheden tot upgrade om de levensduur te kunnen verlengen. Ook brengen wij voor de organisatie in kaart welke mogelijkheden er zijn om de aangeschafte hardware na de economische levensduur in te zetten voor andere doeleinden binnen de organisatie of om onderdelen circulair te hergebruiken. Echt duurzaam ICT-beleid, dus! Op basis hiervan maken inmiddels al veel ondernemingen een duurzame(re) keuze’, aldus een trotse Nikki.

Wilt u weten hoe we uw bedrijf kunnen ontzorgen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u graag meer.

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • 14 dagen niet goed, geld terug!
  • Standaard 1 jaar garantie
  • Gecontroleerd, getest en gereinigd