Winkelwagen
Vragen? App 0681 288 085 of bel 085 800 00 30
Klanten geven ons een 9.1 volgens 662 beoordelingen
Onze 5 échte winkels zijn geopend!

Werken bij computercenter: van een duurzame overtuiging je beroep maken

Werken bij computercenter: van een duurzame overtuiging je beroep maken

‘Waarom weggooien of laten liggen als iets nog prima hergebruikt kan worden.’

auteur:

Cick Geers

datum:

2 november 2021

leestijd:

4 minuten

Herold Velema en Danny Keizer zijn de mannen achter computercenter. Vanuit de overtuiging dat reparatie en hergebruik computers weer een tweede leven kunnen geven, startten Herold en Danny in 2017, naast hun reguliere baan en via Marktplaats, gezamenlijk een kleinschalig computerbedrijfje. In de afgelopen jaren hebben ze hun bedrijf zien groeien van tweemanszaak tot de onderneming die het nu is: een uitgebreide webshop, vijf fysieke winkels in het land en werkgever voor 32 enthousiaste medewerkers.

‘Het liet me niet los waarom er geen professionele levendige handel in tweedehands laptops en computers bestond’, vertelt Danny. ‘Ook voor computerapparatuur geldt immers ‘waarom weggooien of laten liggen als iets nog prima hergebruikt kan worden’, vult Herold zijn collega aan. ‘Dat was eigenlijk de start van onze activiteiten. We zagen dat met name in het bedrijfsleven de computers snel vervangen werden voor nieuwe exemplaren. En uit angst voor datalekken, heel begrijpelijk overigens, werden de vervangen exemplaren opgeslagen in de kluis. Daar lagen ze niks te doen’.

Magazijnlocatie

Wanneer Herold en Danny aangeven bij de betreffende bedrijven dat ze de computers graag wilden aankopen én ze de data veilig konden verwijderen, start het echte werk. Ze gaan beiden iets minder werken en huren aan ‘t Haagje in Hoogeveen een magazijnlocatie. Kopers kunnen hun refurbished laptop, desktop of scherm op afspraak afhalen. Het is een drukke tijd voor Herold en Danny waarin ze hun baan met computercenter moeten combineren. Veel vrije tijd houden ze niet over; maar dat is niet erg. Herold en Danny gaan er vol voor.

Hergebruik wordt gewaardeerd

De beide enthousiastelingen weten veel consumenten te overtuigen en een jaar na hun start besluiten Herold en Danny de voorkant van hun magazijnlocatie om te bouwen naar een winkel. Herold: ‘Het was echt fantastisch om te zien dat onze missie bijval kreeg. Natuurlijk kwamen mensen af op de voordelige prijzen; een refurbished computer is nu eenmaal goedkoper dan een nieuwe. Maar we merkten toch zeker ook dat onze klanten het duurzame aspect van hergebruik wisten te waarderen’. Danny knikt: ‘En nog steeds! In deze wereld waarin we zoveel weggooien en verspillen is het, mijns inziens, een kleine moeite om dingen te hergebruiken. Ik ben er trots op dat we hieraan een bijdrage kunnen leveren’.

Jonge mensen

Zoals aangegeven werken er bij computercenter inmiddels 32 medewerkers. ‘Stuk voor stuk gemotiveerde mensen die onze missie en visie onderschrijven’, vertelt Herold. ‘Het is goed om te merken dat bijvoorbeeld de jonge mensen die bij ons werkzaam zijn ook heel bewust de keuze voor een refurbished laptop maken. Ze zien dat hergebruik werkt, dat het verspilling voorkomt en geld bespaart’. Danny lacht: ‘Al zou je het alleen voor het geld doen, dat is natuurlijk ook een terechte motivatie’.

Doel bereikt

Beide mannen hebben in korte tijd mogen meemaken dat hun business een vlucht nam. Is het doel bereikt? ‘Zeker niet’, gaat Herold verder. ‘Aan nieuwe ideeën en ontwikkelingen geen gebrek; we houden altijd onze ogen en oren open voor een mooie locatie voor een nieuwe vestiging en hebben inmiddels flink geïnvesteerd in de dienstverlening voor de zakelijke klant. We kunnen het bedrijfsleven ontzorgen door de vervanging en aanschaf van ICT-apparatuur volledig te organiseren. Uiteraard met een volledig duurzaam refurbished assortiment. De ondernemers die hier gebruik van gemaakt hebben zijn enthousiast. Ook voor hen geldt immers hetzelfde credo als voor de particulier: Waarom nieuw als er ook een gebruikt alternatief van topkwaliteit voorhanden is?’

Gepubliceerd op 2 november 2021

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
  • 14 dagen niet goed, geld terug!
  • Nu tijdelijk met 1 jaar garantie
  • Gecontroleerd, getest en gereinigd