De geschiedenis van computercenter

Vanuit duurzame overtuiging naar succesvolle onderneming.

“Weggooien is zonde”

Herold Velema en Danny Keizer zijn de mannen van het eerste uur van computercenter. Vanuit de overtuiging dat reparatie en hergebruik computers weer een tweede leven kunnen geven, starten ze in 2017, naast hun reguliere baan, via Marktplaats gezamenlijk een kleinschalig computerbedrijfje.

‘Waarom weggooien als iets nog prima hergebruikt kan worden’, is het motto van Herold en Danny. En daarin vinden ze al snel gehoor bij zowel particulieren als bedrijven; het duurt dan ook niet lang voordat ze aan ‘t Haagje in Hoogeveen een magazijnlocatie huren waar kopers hun refurbished laptop, desktop of scherm op afspraak kunnen afhalen.

Van magazijn en afhaallocatie naar winkel

Veel klanten vinden hun weg naar de beide ICT-ers en een jaar na hun start besluiten Herold en Danny de voorkant van hun magazijnlocatie om te bouwen naar een winkelachtige setting voorzien van een balie. computercenter kent dan nog wel beperkte openingstijden.

De onderneming voorziet duidelijk in een behoefte; in 2019 krijgt de winkel een complete metamorfose, vindt een verhuizing plaats naar een groter magazijn en besluit Herold zich fulltime op het bedrijf te richten. Er worden medewerkers in dienst genomen, de openingstijden worden verruimd en concrete plannen worden ontwikkeld voor een tweede vestiging.

En naar tweede winkel

Het is begin 2020 wanneer in Zwolle de tweede vestiging van computercenter haar deuren opent. Het medewerkersbestand groeit naar 8 personen.

Kort daarna lanceren Herold, Danny en hun team een compleet vernieuwde geavanceerde website om de klanten nog beter te kunnen bedienen. Het assortiment is inmiddels fors uitgebreid: naast lap- en desktops biedt computercenter o.a. ook thin clients, docking stations, randapparatuur en smartphones aan. Allemaal van topkwaliteit en natuurlijk allemaal refurbished!

Toekomstplannen

De ontwikkelingen staan niet stil; plannen voor een derde vestiging krijgen inmiddels vorm en de dienstverlening wordt steeds verder uitgebreid door o.a. het ontzorgen van het bedrijfsleven door de vervanging en aanschaf van ICT-apparatuur volledig voor deze bedrijven te organiseren.

computercenter is daarmee in korte tijd uitgegroeid tot een professionele organisatie met nog steeds hetzelfde uitgangspunt: Waarom nieuw als er ook een gebruikt alternatief van topkwaliteit voorhanden is?